Dit zijn de 5 voordelen van een AOV Van het wegnemen van mogelijke financiële zorgen tot aan preventieve hulp. Marjo Bosman, accountmanager bij Klaverblad, vertelt je over de voordelen van onze AOV.

Dit zijn de 5 voordelen van een arbeidsongeschiktheidsverzekering

Als er wat gebeurt met je gezondheid, dan word je het diepste geraakt. Dat is natuurlijk iets wat voor iedereen geldt, maar waarbij je als zelfstandige al snel een zorg extra op je bordje krijgt. Je financiën vallen weg. Onze arbeidsongeschiktheidsverzekering is er om die zorg weg te nemen. Maar wat zijn verder eigenlijk de voordelen van een AOV? Wij sommen de 5 voordelen van een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor je op.

Ver-van-je-bed-show

Gelukkig is voor veel mensen arbeidsongeschiktheid iets dat ver van ze af staat. Toch raken jaarlijks zo’n 40.000 mensen (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt. Daar valt bijvoorbeeld die collega onder die door een ongeval zijn arm had gebroken en tijdelijk niet kon werken, maar ook een ondernemer die uitvalt door hevige rugklachten of een burn-out. Terwijl je als werknemer automatisch verzekerd bent voor inkomensverlies wanneer je arbeidsongeschikt raakt, ben je dat als zelfstandige niet. Maar wat zijn naast de uitkering van geld andere voordelen van een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Marjo Bosman, accountmanager bij Klaverblad, brengt ze voor je in kaart.

1. Je wordt ontzorgd

Eén van de belangrijkste voordelen van een AOV, die we hierboven al even noemden, wordt eigenlijk meteen door Marjo bevestigd: “Je gezondheid is natuurlijk je grootste goed. Op het moment dat je gezondheid zodanig wordt aangetast dat je niet meer kunt werken, kun je er eigenlijk geen zorg bij hebben. Al helemaal geen financiële zorg. Want even simpel gezegd: als je niks regelt, dan is er ook niks op het moment dat je het nodig hebt. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering die past bij jouw situatie kun je ervan op aan dat je, wanneer je arbeidsongeschikt raakt, je rekeningen kunt blijven betalen. Dat geeft écht een fijn gevoel.”

2. We denken met je mee (en zetten vaak nét even dat extra stapje)

Veel ondernemers zitten ermee dat ze geen vastomlijnd beroep hebben. Zo vervullen ze bijvoorbeeld twee beroepen of voeren het beroep net even anders uit dan je verwacht. Ons acceptatieteam kijkt verder dan een beroepsdefinitie en de risicoklasse die daarbij hoort. “We kijken bijvoorbeeld samen naar hoe je week eruit ziet en onder welke risicoklasse iemand op basis daarvan valt. Wij gaan daarover met je in gesprek.”

Dat we graag meedenken geldt trouwens niet alleen voor ons acceptatieteam, maar ook voor ons Claims AOV team. Wanneer er iets gebeurt, is er binnen het team één iemand met wie je contact hebt, die je persoonlijk begeleidt en ervoor zorgt dat je de hulp krijgt die nodig is. Of dit nu financiële hulp is, hulp door omscholing of hulp in de vorm van een professional zoals een coach, organisatie- of arbeidsdeskundige. We kijken naar jouw specifieke situatie en de vlakken waarop we je kunnen helpen. Meer daarover lees je in dit interview over ons Claims AOV team.

3. We hebben gewoon goede voorwaarden

Bij Klaverblad is het zo dat wat je verzekert, ook daadwerkelijk is wat je krijgt. Dat klinkt heel logisch, maar is in de praktijk niet altijd zo. “Wij verzekeren het bedrag dat we met elkaar hebben afgesproken. Het is bij ons niet zo dat je na drie jaar weer opnieuw cijfers moet aanleveren waarop het verzekerd bedrag wordt gebaseerd. Ook hebben we arbeidsongeschiktheidsverzekeringen zonder correctiebepaling en zijn er AOV’s zonder re-integratieverplichting buiten je eigen werk en mét beroepsdekking. Een correctiebepaling houdt in dat we op het moment dat je een uitkering krijgt, deze echt op basis van je arbeidsongeschiktheid is. Inkomsten uit bronnen die losstaan van je arbeidsongeschiktheid staan daar dus los van – wij trekken daar niks vanaf.” Lees meer over de verschillende begrippen rondom AOV.

Accountmanager Marjo Bosman:

"Het geeft een fijn gevoel dat je met een AOV die bij je past je rekeningen kunt blijven betalen als je arbeidsongeschikt raakt."


        interview tussen marjo bosman en patrick kuster

4. Je wordt al geholpen voordat het nodig is

Bij Klaverblad vinden we het belangrijk om je juist al te helpen vóórdat er iets met je aan de hand is. “We hebben eigen arbeidsdeskundigen en coaches die iemand in verschillende gevallen al preventief kunnen helpen. Per situatie kijken we naar wat iemand nodig heeft om weer gezond en met plezier verder te kunnen. Zo kan het zijn dat je baat hebt bij coachgesprekken, een organisatiedeskundige die kijkt hoe je je werk of organisatie net even anders kunt inrichten of juist bij een psycholoog die helpt bij psychische en/of vermoeidheidsklachten.

5. Het is niet duurder dan voor werknemers

Een AOV wordt vaak als duur bestempeld. Heel veel meer dan een gewone werknemersverzekering voor mensen in loondienst is het alleen niet. “Eigenlijk kost een arbeidsongeschiktheidsverzekering je maar een paar euro per uur. Veel zelfstandigen rekenen zichzelf rijk, omdat ze per uur veel meer verdienen dan iemand in loondienst. Dat is alleen vooral zo, als je als zelfstandige op jezelf bezuinigt. Als je geen maatregelen treft voor het geval dat je arbeidsongeschikt raakt, dan is dat eigenlijk oneerlijke concurrentie. Een adviseur kan je helpen inzichtelijk te maken welke kosten voor jou noodzakelijk zijn om te verzekeren, welke kosten dat met zich meebrengt en samen met jou kijken naar de AOV die het beste aansluit op jouw situatie.”

Wij helpen je graag

Ben je bij ons verzekerd en kunnen wij je helpen bij het voorkomen van arbeidsongeschiktheid? Bel naar 079 - 3 204 417 of stuur een mail naar claims.aov@klaverblad.nl. Wij helpen je graag!

Weten waar je aan toe bent

Het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering is niet iets wat je zomaar even tussen de bedrijven door doet. Alleen al het bepalen van het verzekerd bedrag van je AOV kan natuurlijk grote gevolgen hebben. Een adviseur kan vertellen welke voorwaarden het beste aansluiten op jouw situatie. Zo weet je precies waar je aan toe bent als het aankomt op arbeidsongeschiktheid. Nu, maar ook in de toekomst.

Advies op maat

Ontdek onze AOV