De Klaverblad Arbeidsongeschiktheidsverzekering

De Klaverblad Arbeidsongeschiktheids­verzekering (AOV)

Bent u zelfstandig ondernemer en raakt u arbeidsongeschikt? Dan kan uw inkomen flink dalen. Met onze AOV verzekert u zich van een maandelijkse uitkering bij arbeidsongeschiktheid en kunt u rekenen op:

  • De eerste 3 jaar korting op de premie
  • Al verzekerd van een uitkering bij 25% arbeidsongeschiktheid
  • Keuze in eigenrisicotermijn, uitkeringsduur en eindleeftijd

Bereken direct uw premie Ontvang passend advies


Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering dekt het inkomensrisico van een zelfstandig ondernemer bij (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid. Als zelfstandig ondernemer bent u zelf verantwoordelijk voor uw inkomen. Anders gezegd is het een verzekering tegen inkomensverlies. Met de Klaverblad arbeidsongeschiktheidsverzekering bent u dus beschermd tegen inkomensrisico.

Waarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandig ondernemers?

Raken werknemers arbeidsongeschikt? Dan kunnen zij beroep doen op hun werkgever, en na twee jaar op de wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA). Maar als zelfstandig ondernemer bent u zelf verantwoordelijk voor uw inkomen bij ziekte of arbeidsongeschiktheid. Gelukkig beschermt u zich tegen inkomensverlies met een Klaverblad AOV voor zelfstandig ondernemers. Onze arbeidsongeschiktheidsverzekering is er voor alle ondernemers, dus ook de zzp'er, zmp'er en mkb-ondernemer.

Hoe werkt het aanvragen van een AOV verzekering?

De beste AOV voor uw situatie? Krijg persoonlijk advies!

Bent u zzp’er, zmp'er of mkb-ondernemer en wilt u meer weten over onze AOV voor zelfstandig ondernemers? Een verzekeringsadviseur helpt u graag.

Vind een adviseur

Wist u dat verzekeringsadviseurs ons met een 7,9 als beste verzekeraar op het gebied van individuele inkomensverzekeringen (AOV) waarderen?
Lees hier meer over de uitslagen van de IG&H Performance Monitor.

Wel of geen arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten?

De AOV voor zelfstandig ondernemers dekt een inkomensrisico. Met onze AOV krijgt u als zzp’er, zmp'er of mkb-ondernemer een maandelijkse uitkering bij arbeidsongeschiktheid. Dit zijn uw voordelen van een AOV bij Klaverblad:

  • Voor elk budget een passende AOV
  • De eerste drie jaar krijgt u korting op de premie
  • Tijdelijk 5% extra korting gedurende de hele looptijd
  • Al een uitkering vanaf 25% arbeidsongeschiktheid
  • Ook een uitkering als u bij arbeidsongeschiktheid geen inkomensverlies heeft
  • Uitkering bij zwangerschaps- en bevallingsverlof
  • Uitkering als uw partner of thuiswonend kind overlijdt
  • U kunt de dekking tijdelijk (maximaal 1 jaar) stopzetten. Bijvoorbeeld omdat u tijdelijk stopt met ondernemen of een sabbical neemt. Daarna kunt u de dekking weer laten hervatten zonder dat u opnieuw medisch beoordeeld hoeft te worden
  • Optierecht om elk jaar het verzekerde bedrag met maximaal 10% te verhogen (zonder een nieuwe gezondheidsverklaring) tot uw 56e verjaardag
  • Uw AOV is dagelijks opzegbaar (zónder opzegtermijn)

Klinkt goed toch? Onderneem nu actie.

Vraag een adviesgesprek

Welke AOV past het beste bij uw situatie?

In de onderstaande overzicht kunt u in een oogopslag de verschillende AOV's vergelijken, zo kunt u zien welke AOV het beste bij uw situatie past.

Klaverblad AOV Flex Royaal (Plus) AOV
Instapkorting Het eerste jaar 25% korting, het tweede jaar 15% korting en het derde jaar 5% korting Het eerste jaar 30% korting, het tweede jaar 15% korting en het derde jaar 5% korting
Eindleeftijd Wij bepalen de eindleeftijd op basis van uw beroep U kiest zelf de eindleeftijd: 58, 60, 62, 65, 67 of 68 jaar
Uitkeringsdrempel Vanaf 25% arbeidsongeschiktheid Vanaf 25% arbeidsongeschiktheid
Uitkeringsduur U kiest zelf de maximale uitkeringsduur van 1, 2, 3, 4 of 5 jaar Uitkeringsduur is tot maximaal de eindleeftijd
Eigenrisicotermijn U kiest uw eigenrisicotermijn: 14, 30, 60, 90, 180, 365 of 730 dagen. (Bij sommige beroepen is de minimale eigenrisicotermijn 30 dagen) U kiest uw eigenrisicotermijn: 14, 30, 60, 90, 180, 365 of 730 dagen. (Bij sommige beroepen is de minimale eigenrisicotermijn 30 dagen)
Indexatie Het verzekerde bedrag stijgt automatisch mee met de consumentenprijzen Het verzekerde bedrag stijgt automatisch mee met de consumentenprijzen
Jaarlijks stijgende uitkering U kunt niet kiezen voor een jaarlijks stijgende uitkering U kunt wel kiezen voor een jaarlijks stijgende uitkering. Hierbij stijgt uw uitkering elk jaar met 2% en blijft uw koopkracht blijft op peil
Optierecht U mag het verzekerde bedrag tot uw 56e elk jaar met 10% verhogen, zonder keuring of gezondheidsverklaring U mag het verzekerde bedrag tot uw 56e elk jaar met 10% verhogen, zonder keuring of gezondheidsverklaring

Meer informatie AOV Flex

Direct afsluiten AOV Flex

Meer informatie Royaal (Plus) AOV

Direct afsluiten Royaal (Plus) AOV


AOV vergelijken

Een AOV afsluiten die goed bij u past? Dat vinden wij belangrijk. Wij vertellen u graag meer over de verschillen tussen onze verzekeringen. En natuurlijk over de voordelen van elke AOV voor zzp'ers, zmp'ers en mkb-ondernemers.

AOV vergelijken

Een AOV aanvragen in 7 stappen

Wilt u bij Klaverblad een AOV afsluiten? Een AOV aanvragen doet u in 7 stappen. We kunnen ons voorstellen dat u meer wilt weten over hoe het aanvraagproces van een AOV in zijn werking gaat. U leest het via onderstaande knop.

AOV aanvraagproces

Is een AOV verzekering verplicht?

Op dit moment is een arbeidsongeschiktheidsverzekering niet verplicht voor zelfstandige ondernemers. In het pensioenakkoord van juni 2019 is wel besloten een AOV te verplichten, maar de doorvoering staat voorlopig pas voor 2027 op de planning.

De verplichte AOV moet ervoor zorgen dat ondernemers in de toekomst beter beschermd zijn tegen inkomensverlies. Zo ontstaat er voor iedere ondernemer een vangnet voor de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid.

Toch is het verstandig om nu al een AOV af te sluiten, omdat u ook tussen nu en 2027 arbeidsongeschikt kunt raken. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om deze AOV te houden, wanneer de verplichte AOV wordt ingevoerd. De kans is groot dat de verplichte AOV een stuk minder flexibel kan worden aangepast op uw situatie.

Hoe worden de kosten van mijn AOV berekend?

De kosten van de arbeidsongeschiktheidsverzekering worden berekend op basis van een aantal factoren. We houden rekening met leeftijd, beroep, het verzekerde bedrag, de eindleeftijd, de eigenrisicotermijn, uitkeringsduur, de gekozen indexering en het soort arbeidsongeschiktheidsverzekering dat u wilt afsluiten.

Bij Klaverblad kunt u kiezen voor de AOV Flex, Royaal AOV en Royaal Plus AOV. Bij de AOV Flex bepaalt u zelf de maximale uitkeringsduur. Hierdoor wordt deze verzekering een stuk voordeliger. Bij de Royaal AOV kijken we ook naar de mogelijkheid van een ander beroep. De Royaal Plus AOV is de meest uitgebreide verzekering voor zelfstandigen, waarbij we alleen kijken naar de arbeidsongeschiktheid voor het eigen beroep.

AOV aanvragen

Heb ik in loondienst een AOV nodig?

In loondienst bent u via uw werkgever en middels WIA verzekerd. U hebt dan geen arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig. Onze AOV's zijn uitsluitend bedoeld voor zelfstandig ondernemers.

Arbeidsongeschiktheids­verzekering: ook handig om te weten

Het is bij een AOV afsluiten belangrijk dat u goed begrijpt wat een AOV en arbeidsongeschiktheid inhoudt. Lees daarvoor de volgende pagina's:

Veelgestelde vragen over de arbeidsongeschiktheidsverzekering

Vindt u uw vraag niet op deze pagina of is het antwoord voor u niet duidelijk genoeg? Stel dan uw vraag via ons contactformulier of bel ons: 079 – 3 204 548.

AOV voorwaarden en extra informatie

Meer informatie over onze arbeidsongeschiktheids­verzekering en onze dienstverlening vindt u in de volgende documenten:

Op onze verzekeringskaarten vindt u meer informatie over onze arbeidsongeschiktheidsverzekering. De verzekeringskaarten helpen u om onze AOV verzekeringen te vergelijken met die van andere aanbieders.

Verzekeringskaart Royaal Plus AOV

Verzekeringskaart Royaal AOV

Verzekeringskaart Klaverblad AOV Flex

Verzekeringskaart Vangnet AOV

Blogs over arbeidsongeschiktheid

Broodfonds of AOV: wat is het verschil?

Een broodfonds of schenkkring is een alternatief voor een AOV. Maar wat is nou het verschil en wat is beter als je arbeidsongeschikt raakt?
Broodfonds of AOV: wat is het verschil? Lees verder

Een verplichte AOV voor zelfstandigen: hoe zit het precies?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering was altijd een vrije keuze van ondernemers. Het pensioenakkoord maakt een AOV verplicht voor zzp'ers. Lees het hier.
Een verplichte AOV voor zelfstandigen: hoe zit het precies? Lees verder

Is de AOV premie fiscaal aftrekbaar?

Als ondernemer kunt u zakelijke kosten aftrekken van de belasting, maar valt een AOV verzekering hier ook onder? Lees er hier alles over.
Is de AOV premie fiscaal aftrekbaar? Lees verder

Vraag uw adviseur naar onze verzekeringen

Precies weten welke verzekering het beste bij u past? Dat hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen. Een adviseur helpt u graag bij het vinden van een verzekering die daar bij aansluit.

Ontvang passend advies

Verzeker u zelf online

U regelt snel en gemakkelijk uw eigen arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Bereken en vraag aan