Veelgestelde vragen over betalen

De eerste afgeschreven premie is hoger dan verwacht. Hoe kan dat?

U betaalt de premie voor een verzekering altijd vooruit. Daarom kan het zijn dat wij de eerste keer meer dan één termijnpremie afschrijven. Op de afrekening van uw polisblad staat welk bedrag wij de eerste keer voor welke periode afschrijven. Daarna betaalt u gewoon de afgesproken termijnpremie die op uw polisblad staat.

Hoe werkt het betalen via een automatische incasso?

Betaalt u via een automatische incasso? We schrijven de premie dan een paar dagen voordat de nieuwe premieperiode begint (vervaldatum) van uw rekeningnummer af. Als dit niet lukt, dan sturen we u een betaalverzoek. De eerstvolgende premie incasseren we weer gewoon automatisch.

Wat betekent de vervaldatum?

Met de vervaldatum bedoelen we de ingangsdatum van de premieperiode.

Hoe werkt het betalen via een betaalverzoek?

U ontvangt van ons een brief waarin staat voor welke datum u de premie moet betalen. Ook vindt u in deze brief wanneer de nieuwe premieperiode begint. Heeft u aangegeven dat wij u post via e-mail mogen versturen? Dan ontvangt u van ons een digitaal betaalverzoek.

Bij de afschrijving van een betaalverzoek via iDEAL ziet u een rekeningnummer beginnend met NL04 ADYB. Dit klopt. Onze betaalverzoeken lopen vanaf 1 juli 2024 namelijk veilig via betaaldienstverlener Adyen.

Betaal ik de premie per maand, per kwartaal of per jaar?

U kiest zelf of u per maand, per kwartaal of per jaar betaalt.

Hoe kan ik de betalingstermijn aanpassen?

Wilt u uw betalingstermijn aanpassen? Neem dan contact op met uw verzekeringsadviseur of met ons. Het is goed om te weten dat als u per maand wilt betalen, een automatische incasso verplicht is. Alleen voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is een automatische incasso niet verplicht.

Let op: we kunnen de premie alleen automatisch incasseren als u een machtiging afgeeft. Gebruik hiervoor het machtigingsformulier.

Hoe kan ik mijn rekeningnummer wijzigen?

Heeft u een nieuw rekeningnummer of wilt u dat de premie van een ander rekeningnummer wordt afgeschreven? U kunt uw rekeningnummer wijzigen via het wijzigingsformulier.