5 tips rondom de slimme deurbel
Een slimme deurbel, je hebt er vast wel eens over gehoord. Ruim een half miljoen Nederlanders heeft er namelijk al eentje naast de deur hangen. In deze deurbel zit een camera en deze is weer gekoppeld aan een app op je smartphone. Zodra er iemand bij je aanbelt, krijg je een melding op je telefoon én zie je wíe er aanbelt. Ben je ook geïnteresseerd in een slimme deurbel? Wees dan verstandig en lees eerst onze tips.
De voordelen van een slimme deurbel op een rijtje
Ben je soms net te laat bij de bel, omdat je van 2 hoog moet komen? Of heb je een baby die overdag slaapt en wil je het harde geluid van een deurbel voorkomen? Dan is de slimme deurbel vast iets voor jou. Hier de voordelen van een slimme deurbel op een rijtje:
Je ziet altijd wie er voor de deur staat als de bel gaat, ook als je zelf niet thuis bent.
Via de bijbehorende app kun je de persoon niet alleen zien, je kunt er ook mee praten. Handig voor als je niet thuis bent en de pakketbezorger wil laten weten dat het pakketje bij de buren kan worden afgeleverd.
Misschien wel het belangrijkste voordeel van de slimme deurbel is het veilige gevoel. Zo zie je sneller of er een verdacht persoon voor de deur staat en kom je minder snel voor verrassingen te staan.
1. Kies tussen een slimme deurbel die werkt op stroom of een accu
Heb je op dit moment een deurbel met genoeg spanning? Dan kun je de bedrading daarvan ook gebruiken om een slimme deurbel op aan te sluiten. Zo niet, dan zal er een stroomaansluiting aangelegd moeten worden. Of je kiest voor een slimme, draadloze deurbel die werkt op een accu. Deze plaats je gemakkelijk waar je wilt.
2. Zorg voor goede wifi bij de voordeur
Om de deurbel slim te maken is natuurlijk internet nodig. Op die manier koppel je de deurbel namelijk met de app op je telefoon. Een goede wifi-verbinding in de buurt van de deur is daarom het beste. Ook kun je een wifi-versterker plaatsen of een extra wifi-punt aanmaken om de internetverbinding te versterken.
3. Hang de slimme deurbel iets hoger
Een van de voordelen van de slimme deurbel is natuurlijk dat je kunt zien wie er aanbelt. Hang hem daarom wel wat hoger dan de traditionele bel, zodat iemands gezicht duidelijk in beeld komt. Denk aan een hoogte van tussen de 1.60 en 1.70 meter.
4. Ga voor een slimme deurbel met nachtzicht
Tijdens de wintermaanden is het vaak donker. En dit is daarom precies de periode dat inbrekers het liefste hun slag slaan. Juist dan wil je via je slimme deurbel goed zicht hebben op wie er aanbelt. Zorg ervoor dat je slimme deurbel een camera met nachtzicht heeft, zodat de kwaliteit van het beeld ook in het donker goed blijft.
5. Denk aan de privacy van voorbijgangers
Met een slimme deurbel mag je niet de openbare weg filmen. Als je een huis met eigen oprit hebt, dan is dit geen probleem. Woon je direct aan de stoep? Let dan goed op de regels van toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Stel je videodeurbel bijvoorbeeld zo in dat een bepaald gebied uitgesloten wordt en bewaar de beelden zo kort mogelijk. Ook helpt het om een bord of sticker op te hangen waarop staat dat er gefilmd wordt en om het te bespreken het met de buren.
Meer tips om inbraak te voorkomen
Hoe slim je deurbel ook is, inbrekers laten zich niet zomaar afschrikken. Volg daarom ook onze andere inbraakpreventietips en zorg ervoor dat je goed verzekerd bent tegen woninginbraak. Vraag je adviseur naar de Klaverblad Inboedelverzekering.