Auto huren in het buitenland? Een auto huren tijdens vakantie in het buitenland zorgt ervoor dat je meerdere plekjes kunt ontdekken. Hoe je een goede en veilige huurauto boekt? Lees onze 9 tips.

Auto huren in het buitenland? Lees deze 9 tips.

Ga je op vliegvakantie naar het buitenland en wil je meer van je vakantiebestemming zien dan alleen je hotel of appartement? Een auto huren is dan handig. Zorg er wel voor dat je een veilige en goede huurauto boekt, zodat je niet langs de weg voor verrassingen komt te staan. Wij geven je alvast 9 tips om op te letten bij autohuur.

1. Begin de zoektocht in eigen land

Eenmaal aangekomen op je bestemming kun je natuurlijk op de bonnefooi een auto huren. Maar, spreek je de taal daar niet? Dan zorgt dat mogelijk voor verwarring. Wanneer je vóór vertrek en vanuit je eigen huis een huurauto boekt, heb je de tijd om alle voorwaarden rustig door te nemen in je eigen taal. Toch prettig.

2. All-in autohuur

Met een huurauto schade oplopen, dat is natuurlijk wat minder prettig. Elk land hanteert een ander eigen risico. Bij het boeken van een huurauto is het dus verstandig om goed om ook de huurvoorwaarden door te lezen bij het vergelijken van de tarieven. De beste keuze? All-in autohuur. Dan heb je een huurauto met alle verzekeringen inbegrepen.

3. Lees de kleine lettertjes van het huurcontract

Zeker als je lokaal een auto gaat huren en snel wilt vertrekken, ga je misschien wat sneller door het huurcontract heen. Neem hier juist goed de tijd voor. Het is belangrijk om te weten wat je precies huurt en wat de kosten en voorwaarden zijn. Maar bijvoorbeeld ook of je landsgrenzen mag passeren en hoeveel kilometers je mag maken. Dat kan wel eens verschillen per autoverhuurder.

4. Creditcard op zak

Of je de huurauto nou vooraf boekt of tijdens je vakantie zelf; een creditcard is bijna altijd nodig. De autoverhuurder ziet dit als waarborg voor als er schade ontstaat, verkeersboetes binnenkomen of als het eigen risico wordt aangesproken. Om op vakantie een auto te huren, is het hebben of aanschaffen van een creditcard dus een goed idee.

5. Goedkoop is niet altijd goed

Natuurlijk bent je het liefst zo min mogelijk geld kwijt aan een huurauto. Toch is de goedkoopste auto bij een verhuurbedrijf niet altijd de meest voordeligste keuze. Rij je bijvoorbeeld met meerdere passagiers of heb je een route door de bergen gepland? Een wat grotere auto met een sterke motor rijdt dan zuiniger. En dat scheelt weer geld.

6. Neem géén navigatiesysteem

Een auto met navigatie huren, klinkt misschien handig. Toch is dit echt niet nodig en al helemaal niet voordelig. De kosten voor een navigatiesysteem lopen namelijk al snel hoog op. Daarbij hebben de meeste navigatie-apps voor een smartphone de functie om de kaarten offline te gebruiken. Zo maak je ook geen hoge internetkosten met je telefoon.

7. Check, check, dubbelcheck bij afhalen en inleveren

Ga je de huurauto ophalen? Controleer dan ook zelf goed de auto en maak foto’s of filmpjes van hoe hij eruit ziet. Doe dit ook als je de auto weer inlevert, zodat je altijd zelf bewijs hebt dat de auto geen schade heeft opgelopen tijdens je huurperiode. 

8. Zelf aftanken

De huurauto weer inleveren met een lege tank? Niet doen. Ook niet als de verhuurder dat aanbiedt. Het scheelt veel geld als je vlak voor inlevertijd zelf nog even een lokale benzinepomp opzoekt en de tank volgooit. Benzinepompen rondom een vliegveld of autoverhuurmaatschappij hebben namelijk vaak hogere benzineprijzen.

9. Hulplijn bij de hand

Autopech of schade is erg vervelend. Zeker in een ander land. Vraag voordat je wegrijdt daarom altijd even aan de autoverhuurder of er een 24/7 hulplijn is. Als je met panne langs de weg komt te staan, dan weet je in ieder geval wie je kunt bellen.

Preventietips schade vakantie

Vlak voor vertrek ben je soms zo druk dat je niet stilstaat bij simpele trucjes om schade op vakantie te voorkomen. Geen zorgen! Wij hebben een aantal handige...
Preventietips schade vakantie Lees verder

Veilig op vakantie met de fiets

Op vakantie met de fiets? Let er dan goed op dat je de fiets veilig achterop de auto zet en voorkom gevaarlijke situaties.
Veilig op vakantie met de fiets Lees verder

Code oranje of rood en op vakantie

De positieve reisadviezen maken ons allemaal blij. Maar wat is er nog precies verzekerd als het reisadvies voor je vakantiebestemming plotseling verandert...
Code oranje of rood en op vakantie Lees verder